Valkoinen

Joskus metsän keskellä oleva talo on täysin sotkettu ja rikottu, joskus taas yllättävän keskeisellä paikalla oleva talo säästyy vandalismilta. Valkoinen kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Joku talossa oli kylläkin kaapit penkonut läpi, mutta ilmeisesti tarkoitus oli ollut vain etsiä jotain arvokasta. Muuten kaikki oli lähes kuin asukkaan jäljiltä.

Valkoinen on oikeastaan paritalo, jonka pienempi asunto (1h + k) oli todella pahasti lahonnut huonon katon takia. Laho ulottui isompaan asuntoon (3h + k) vain makuuhuoneen osalta, muuten asunto oli katosta hilseillyttä maalia lukuunottamatta asumiskelpoinen. Asunnossa on ilmeisesti viimeksi asunut vanhempi rouvashenkilö, joka on jättänyt asuntoon lähes kaiken jälkeensä. Niin lääkkeet, valokuvat, astiat kuin muutkin tarpeelliset tavarat. Kalenterissa oli auki tammikuu 1981, ja samaan aikakauteen lääkkeiden päiväykset viittaisivat. Yli 25 vuotta tyhjillään tekee siis yllättävän vähän tuhoa, jos katto vaan kestää.

Vuonna 2011 Valkoinen oli hetken myynnissä, ja myyntikuvista näki, että sen remontointia oli aloitettu. Nähtäväksi jää tekeekö tästä vielä joku talon itselleen, vai onko Valkoinen kohtalona korvautua nykyaikaisella talopaketilla.

Vierailtu elokuussa 2008.