Koskikeskus

Ei se iso lasinen Koskikeskus, vaan pienempi ryhmittymä pienen kosken rantatienoilla. Koski on aikoinaan varmaankin kohissut paljon vuolaammin, sillä myllyn juoksutusuoma oli selvästi jäänyt kuivalle maalle. Alue on nykyään todella hiljainen, sillä paikalla vietetyn muutaman tunnin aikana ohitse kulki vain pari autoa Destian tielanan lisäksi.

Koskikauppa on toiminut K-kauppana, ja sen tuotevalikoima on ollut todella laaja, aivan kuten kunnon maalaiskaupassa tulee ollakin. Kaupparakennuksessa oli myös suurehko autotalli, eli kenties kauppiaalla on ollut myös myymäläauto. Kaupasta löytyneet päiväykset viittaisivat kaupankäynnin loppuneen 1980-luvun puolivälissä.

Koskitalo ulkorakennuksineen on ollut kauppiaan asuntona. Itse talossa on iso tupa, pieni keittiö ja kaksi kamaria. Lisäksi pihassa on suuri navetta ja pari pienempää ulkorakennusta. Koskitalo on tyhjentynyt samoihin aikoihin, kun kaupan toiminta on loppunut, eli vuonna 1985.

Koskimyllylle on myönnetty rakennuslupa 1918. Sukunimi on sama kuin kauppiaalla, joten voisi olettaa sukulaisten pyörittäneen kulmakunnalla bisneksiä. Myllystä ei valitettavasti ole jäljellä kuin kivijalkaa ja melkoinen määrä ruostuneita rattaita ja muita koneiston osia, ja myllärin asuntokin kenottaa kallellaan joka suuntaan. Kaunis miljöö antaa silti viitteitä siitä, että joskus tämä oli toiminnan keskus.

Vierailtu elokuu 2009.

Koskikauppa

-K-kauppaa maaseudun rauhassa-

Koskitalo

-kauppiaan koti-

Koskimylly

-mylly ja myllärin koti-